BeSafe‎ > ‎

BeSafe iZi Combi X3


BeSafe iZi Combi X3 е най - продаваната детска седалка в скандинавските страни. Одобрена в съответствие с ECE R 44/04 в групи 0+ и 1, предназначена за ползване от деца с тегло от 0-18 кг. (приблизително между 6 месеца и 4 години) с монтаж обратно на движението до 4 години или в посока на движението от 9 месеца до 4 години.

Поставена обратно на движението осигурява 5 пъти по - висока безопасност !

Монтаж обратно на движението от 6 месеца до 4 години (приблизително):

Besafe iZi Combi X3 е столче за кола което позволява на Вашето дете да пътува обратно на движението (rear facing) до 4 годишна възраст. Детските седалки с монтаж обратно на посоката на движение осигуряват 5 пъти по-висока безопасност от столчетата за коли с монтаж в посока на движението.

BeSafe препоръчва децата да бъдат превозвани обратно на посоката на движение (rearfacing) най-малко до 2 ½ години тъй като столчетата с монтаж обратно на движението имат следните предимства:

 • Осигуряват по – висока защита на главата на детето, вратът и гръбначният стълб при челен удар, каквито са приблизително 80% от злополуките.
 • Осигуряват по – добрата защита при странични удари. При катастрофа детето се избутва напред в детската седалка, където е добре защитено.
 • Столчетата за кола с монтаж, обратно на посоката на движение позволяват на водача и пътниците по-лесно да комуникират с детето.
 • Предпазват по - добре от черепни и лицеви травми, причинени от предмети и отломки отделени при инцидента.
 • Предпазват по - добре от наранявания на вътрешните органи, предизвикани от притискането на коланите на детската седалка.

BeSafe iZi Combi X3 rearfacing

BeSafe iZi Combi X3 е много лесен за монтиране в посока обратно на посоката на движение, благодарение на иновативната си система за маршрутизиране и натягане на автомобилния колан (патент на BeSafe). Оборудван със специална скоба против завъртане при удар отзад, опорен крак и допълнителни анкърни колани Besafe iZi Combi X3 осигурява максимална безопасност за децата в автомобила.

Монтаж в посока на движението от 9 месеца до 4 години (приблизително):

BeSafe iZi Combi X3 е столче за кола което осигурява максимална безопасност и същевременно предоставя на родителите възможност на по - късен етап да поставят детето в посока на движението.

За разлика от други детски седалки при BeSafe iZi Combi X3 маршрута на автомобилния колан преминава през клапите в горната част на столчето за кола и се фиксира, което гарантира изключителна стабилност.

comfort

Системата за натягане на автомобилния колан посредством тресчотка допълнително натяга автомобилния колан и прави монтажа на столчето за кола изключително сигурен, надежден и стабилен.

BeSafe iZi Combi X3 forward facingХарактеристики:

      • Конструкцията на BeSafe iZi Combi X3 е тип сандвич с изключително здрава пластмаса от външната страна и по-мека вътрешна обвивка от пяна.
      • Регулируем по височина подглавник с EPS пяна. Корекцията се извършва изключително лесно, с натискането на един единствен бутон.
       http://i43.tinypic.com/1g0sja.png
       Раменните колани се регулират автоматично с корекция на подгавника. Подгавника и коланите на стола за кола могат да се регулират в 8 позиции с цел осигуряване на оптимална защита на главата и врата.

 • SIP – защита при страничен удар, осигурява двустранна странична защита за главата и врата.

 • Магнитна система за коланите, придържа коланите на стола за кола встрани за по - лесно поставяне и изваждане на детето в/от стола.
 • Специална скоба против завъртане на стола за кола, защитава детето при удар отзад. 
 • Опорен крак, осигурява максимална стабилност при челен сблъсък.
 • Допълнителни анкърни колани за максимална стабилност при страничен удар
 • Система за натягане на автомобилния колан
 • 5 точков колан с централно регулиране, с възможност за регулиране на височината
 • Седалката може да се регулира в четири различни позиции за сън и почивка
 • Катарамата за коланите е достъпна винаги
 • Облегалката позволява вентилация на въздуха, за да не спарва
 • Тапицерията може да се сваля и да се пере на 40 ° - програма за вълна

BeSafe iZi Combi Х3 е технически идентичен с iZi Kid BeSafe Х3, който може да бъде монтиран САМО обратно на посоката на движение. Победител на тестовете в Vi Föräldrar 2006г. и в Auto, motor&sport 2010.

izi combi x3

Одобрен за употреба обратно на посоката на движение: в група 0 + / 1,  от 0 до 18 кг. (след 6-тия месец, приблизително до 4 години)
Одобрен за употреба в посока на движението: в група 1, от 9 до 18 кг. (приблизително от 9 месеца до 4 години)
Одобрен ECE R44-04

Материали: Външна обвивка PP, вътрешна обвивка EPS пяна

Забележка: Да не се монтира на седалки с включена въздушна възглавница !


Подстраници (1): Цветове iZi Combi X3 2012
Ċ
Иван Ненчовски,
11.03.2012 г., 4:01
Ċ
Иван Ненчовски,
11.03.2012 г., 4:02
Comments